Jabłkowa
sangria zimowa
Składniki – 6 porcji:
Jabłka – 3 sztuki pokrojone w plastry
Suszona żurawina – 1 garść
Anyż – 12 sztuk
Cynamon (laski) – 6 sztuk
Pomarańcz – 1 sztuka
Jabłkowy Jim Beam (Jim Beam Apple) – 200 ml
Cydr jabłkowy – 200ml
Prosecco – 1 butelka
Woda Perrier – 200 ml
Wykonanie:
Jabłka umyć i pokroić w plastry. Tak samo postąpić z
pomarańczą. Odłożyć 12 plastrów jabłka i 6 pomarańczy do dekoracji, a resztę
wymieszać z jabłkowym Jim Beam i cydrem i delikatnie podgrzać z dodatkiem
suszonej żurawiany i anyżu. Następnie całość mocno schłodzić. Gdy napój będzie
zimny dodać prosecco, wodę Perrier i całość wymieszać.
Drink przelać do 6 szklanek lub kieliszków i udekorować
jabłkiem, pomarańczą i laskami cynamonu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz