Papryki faszerowane – w dwóch wersjach
Składniki:
Papryki – 4 sztuki
Składniki – wersja I:
Kasza bulgur – 80g
Papryka czerwona – 100g
Słonecznik – 20g
Sezam czarny – 10g
Łosoś wędzony – 100g
Sól, pieprz, czosnek
Składniki – wersja II:
Kasza gryczana – 60g
Buraki – 80g
Marchewka – 80g
Kukurydza konserwowa – 50g
Pieczarki – 50g
Sól, pieprz, czosnek
Wykonanie:
Papryki myjemy, przekrajamy na
pół i wydrążamy gniazda nasienne.
Faszerujemy przygotowanym
farszem.
Wykonanie – wersja I:
Kaszę bulgur gotujemy do
miękkości.
Do ugotowanej kaszy dodajemy
pokrojoną paprykę, słonecznik, sezam i pokrojonego łososia.
Całość doprawiamy do smaku i
faszerujemy papryki.
Wykonanie – wersja II:
Kaszę gryczaną gotujemy do
miękkości.
Buraki i marchew obieramy i
ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Pieczarki obieramy i kroimy w
plasterki.
Do ugotowanej kaszy dodajemy
buraki, marchew, pieczarki i kukurydzę.
Całość doprawiamy i faszerujemy
papryki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz