Makaron cannelloni z ricottą i szpinakiem
Składniki – 2 porcje:
Makaron cannelloni Arrighi – 200g
Szpinak świeży – 250g
Ricotta – 250g
Pomidory w puszce – 1 opakowanie
Suszone pomidory – 5 sztuk
Czosnek, sól, pieprz, bazylia suszona
Parmezan do posypania
Wykonanie:
Szpinak umyć, wysuszyć i poddusić na patelni z czosnkiem,
solą, pieprzem i suszoną bazylią. Podduszony szpinak miksujemy i mieszamy z
posiekanymi suszonymi pomidorami i 200g ricotty. Farsz doprawiamy do smaku i
faszerujemy nim makaron.
Makaron układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy
sosem przy gotowanym z pomidorów i sera ricotta. Całość zapiekamy przez 45
minut w 180 stopniach. Na koniec posypujemy potartym parmezanem.
Dodatkowo przedstawiam międzynarodowy projekt #realfoodie jakim jest portal i zachęcam wszystkich do przyłączenia się i zajęcia miejsca przy wspólnym międzynarodowym stole
Partnerem akcji jest sklep Smaki Południa, w którym możecie kupić limitowaną edycję wody San Pellegrino.
Dodatkowo przedstawiam międzynarodowy projekt #realfoodie jakim jest portal i zachęcam wszystkich do przyłączenia się i zajęcia miejsca przy wspólnym międzynarodowym stole
Partnerem akcji jest sklep Smaki Południa, w którym możecie kupić limitowaną edycję wody San Pellegrino.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz