środa, 21 października 2015

Makaron cannelloni z ricottą i szpinakiem



Makaron cannelloni z ricottą i szpinakiem





Składniki – 2 porcje:

Szpinak świeży – 250g
Ricotta – 250g
Pomidory w puszce – 1 opakowanie
Suszone pomidory – 5 sztuk
Czosnek, sól, pieprz, bazylia suszona
Parmezan do posypania

Wykonanie:

Szpinak umyć, wysuszyć i poddusić na patelni z czosnkiem, solą, pieprzem i suszoną bazylią. Podduszony szpinak miksujemy i mieszamy z posiekanymi suszonymi pomidorami i 200g ricotty. Farsz doprawiamy do smaku i faszerujemy nim makaron. 
Makaron układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem przy gotowanym z pomidorów i sera ricotta. Całość zapiekamy przez 45 minut w 180 stopniach. Na koniec posypujemy potartym parmezanem.


Dodatkowo przedstawiam międzynarodowy projekt ‪#‎realfoodie‬ jakim jest portal   i zachęcam wszystkich do przyłączenia się i zajęcia miejsca przy wspólnym międzynarodowym stole

Partnerem akcji jest sklep Smaki Południa, w którym możecie kupić limitowaną edycję wody San Pellegrino.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz