środa, 30 grudnia 2015

Jabłkowa sangria zimowa

Jabłkowa sangria zimowa



Składniki – 6 porcji:

Jabłka – 3 sztuki pokrojone w plastry
Suszona żurawina – 1 garść
Anyż – 12 sztuk
Cynamon (laski) – 6 sztuk
Pomarańcz – 1 sztuka
Jabłkowy Jim Beam (Jim Beam Apple) – 200 ml
Cydr jabłkowy – 200ml
Prosecco – 1 butelka
Woda Perrier – 200 ml

Wykonanie:

Jabłka umyć i pokroić w plastry. Tak samo postąpić z pomarańczą. Odłożyć 12 plastrów jabłka i 6 pomarańczy do dekoracji, a resztę wymieszać z jabłkowym Jim Beam i cydrem i delikatnie podgrzać z dodatkiem suszonej żurawiany i anyżu. Następnie całość mocno schłodzić. Gdy napój będzie zimny dodać prosecco, wodę Perrier i całość wymieszać.

Drink przelać do 6 szklanek lub kieliszków i udekorować jabłkiem, pomarańczą i laskami cynamonu.