Malinowo –
bazyliowy KIR
Składniki – 6 porcji:
Szampan wytrawny – 1 butelka
Woda Perrier – 300ml
Maliny – 1 szklanka
Rum – 200ml
Bazylia – 1 pęczek
Lód
Sok z 1 limonki
Piwo imbirowe - 200ml
Liście ananasa do dekoracji
Mandarynka do dekoracji
Wykonanie:
Składnikiem drinka są maliny namoczone w rumie. Szklankę
malin należy zalać 200ml białego rumu i odstawić na 3-4 dni do lodówki. Po tym
czasie można przygotować drinki z ich wykorzystaniem.
Do
wysokich kieliszków koktajlowych przelewamy maliny w rumie. W shakerze mieszamy
piwo imbirowe z wodą Perrier, sokiem z cytryny i drobno roztartą w moździerzu
bazylią. Rozlewamy do kieliszków i uzupełniamy szampanem. Kieliszki dekorujemy liśćmi ananasa i
mandarynkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz