Kasza jaglana z batatami, jarmużem i zielonym groszkiem
Składniki – 2 porcje:
Kasza jaglana prażona Risana – 100g
Jarmuż – 1 szklanka
Batat – 150g
Pieczarki – 6 sztuk
Groszek zielony – 1 szklanka
Ser Grana Padano – 1 łyżka startego
Sól, pieprz, przyprawa curry
Wykonanie:
Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem
przyprawy curry (według przepisu na opakowaniu). Do ugotowanej kaszy dodać
pokrojonego w kostkę batata, pokrojone w plastry pieczarki, jarmuż i zielony
groszek. Całość wymieszać z dodatkiem startego sera, solą, pieprzem i przyprawą
curry. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku przez 45-55
minut, do czasu aż bataty zmiękną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz