czwartek, 5 maja 2016

Szaszłyki z grilla z polędwiczką wieprzową



Szaszłyki z  grilla z polędwiczką wieprzową




Składniki – 5 sztuk:

Polędwiczka wieprzowa – 1 sztuka
Papryka czerwona – 2 sztuki
Cebula czerwona – 2 sztuki
Pieczarki – 5-6 sztuk

Marynata:

Olej sezamowy – 3 łyżki
Papryka wędzona – 1 łyżka
Oregano – 1 łyżka
Tymianek – 1 łyżka
Sos sojowy – 2 łyżki
Czosnek – 2 ząbki

Wykonanie – marynata:

W miseczce mieszamy rozgnieciony ząbek czosnku z przyprawami, sosem sojowym i olejem. Następnie mięso i warzywa kroimy w równe kawałki i marynujemy w marynacie przez kilka godzin.
Po tym czasie nadziewamy kawałki mięsa na patyki do szaszłyków (warto wcześniej patyki natłuścić) i grillujemy z obu stron.