Szaszłyki z grilla z
polędwiczką wieprzową
Składniki – 5 sztuk:
Polędwiczka wieprzowa – 1 sztuka
Papryka czerwona – 2 sztuki
Cebula czerwona – 2 sztuki
Pieczarki – 5-6 sztuk
Marynata:
Olej sezamowy – 3 łyżki
Papryka wędzona – 1 łyżka
Oregano – 1 łyżka
Tymianek – 1 łyżka
Sos sojowy – 2 łyżki
Czosnek – 2 ząbki
Wykonanie – marynata:
W miseczce mieszamy rozgnieciony ząbek czosnku z
przyprawami, sosem sojowym i olejem. Następnie mięso i warzywa kroimy w równe
kawałki i marynujemy w marynacie przez kilka godzin.
Po tym czasie nadziewamy kawałki mięsa na patyki do
szaszłyków (warto wcześniej patyki natłuścić) i grillujemy z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz