Kasza gryczana z tuńczykiem i warzywami
Składniki – 2 porcje:
Kasza gryczana – 100g
Tuńczyk z wody – 150g
Groszek zielony – 100g
Szparagi – 200g
Żółta papryka - 1 sztuka
Żółta papryka - 1 sztuka
Cukinia żółta i zielona – 200g
Koperek – 2 łyżki posiekanego
Oliwa z oliwek – 1 łyżka
Sól, pieprz, oregano suszone
Wykonanie:
Kaszę gryczaną gotujemy w lekko osolonej wodzie. Cukinię kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni przez 2-3 minuty. Szparagi
blanszujemy w osolonej wodzie i mieszamy z ugotowaną kaszą, groszkiem i
podsmażoną cukinią. Dodajemy oliwę z oliwek, przyprawy i delikatnie podgrzewamy. Na koniec
dodajemy tuńczyka, pokrojoną w kostkę paprykę i koperek. Całość mieszamy i podajemy w formie ciepłej lub
zimnej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz