Wczoraj miałam okazję gotować z Witem Szychowskim - uczestnikiem programu Top Chef.
Wit to kucharz z pasją, wielką wiedzą i super osobowością. Miły, pozytywnie zakręcony i bardzo inspirujący!
Na warsztatach przygotowałam cztery dania, które nawiązywały do smaków i kolorów jesieni:
1. Makrela/ogórek/winogrona/chrzan/musztardowiec.
2. Kalafior/kiełbasa/koźlarze/werbena/orzechy laskowe.
3. Sandacz/kiszona kapusta/omlet tamago/siemię lniane.
4. Bita śmietana z tonką/ogórek/winogrona/migdały.
Wszystkie dania okazały się strzałem w dziesiątkę i wielką, smakową niespodzianką. Zainspirowały mnie do dalszych eksperymentów w kuchni i śmiałego łączenia smaków.
Zapraszam na fotorelację z warsztatów :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz