niedziela, 7 maja 2017

Pieczarki faszerowane kaszą bulgur i serem gorgonzola



Pieczarki faszerowane kaszą bulgur i serem gorgonzola

Składniki – 7 sztuk:

Pieczarki (duże kapelusze lub portobello) – 7 sztuk
Kasza bulgur – 100g
Orzechy włoskie – 30g
Ser gorgonzola – 100g
Suszona mięta – ½ łyżeczki
Sól, pieprz, czosnek
Natka pietruszki

Wykonanie:

Kaszę bulgur gotujemy w lekko osolonej wodzie, a następnie studzimy. Do kaszy dodajemy drobno pokrojoną gorgonzolę, posiekany czosnek, uprażone orzechy włoskie, posiekaną natkę pietruszki i całość mieszamy z przyprawami: solą, pieprzem i miętą. 

Pieczarki obieramy i faszerujemy kaszą. Zapiekamy w 180 stopniach przez 30 minut.