środa, 14 marca 2018

Brownie z malinami

Brownie z malinami


Składniki:

Masło – 200g
Czekolada gorzka – 200g
Jajka – 3 sztuki
Cukier – 150 g
Mąka – 150g
Maliny (mogą być mrożone)


Wykonanie:

Masło roztopić w garnku, a następnie dodać do niego czekoladę. Całość dokładnie rozpuścić i ostawić do wystygnięcia.
W międzyczasie jajka ubić z cukrem na delikatną puszystą masę. Do jajek dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Następnie dodać przestudzone masło i czekoladę. Całość wymieszać i przełożyć do foremki do pieczenia posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć maliny. Ciasto piec 35-45 minut – do suchego patyczka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz