niedziela, 5 października 2014

Dynia króluje w kuchni



Owsiane ciasteczka z dynią




Składniki: 

Płatki owsiane – 100g
Puree z dyni – 300g
Migdały – 150g
Siemię lniane – 50g
Miód – 50g
Suszona żurawina – 40g
Skórka z pomarańczy – 60g
Jajko – 1 sztuka
Mąka – 150g
Cynamon – 1 łyżeczka

Wykonanie:

Przygotowanie ciasteczek należy rozpocząć od wcześniejszego przygotowania puree z dyni. W tym calu należy dynię obrać, pokroić w kostkę i piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Po tym czasie dynię należy zmiksować na puree i ostudzić.
W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki i formujemy okrągłe kulki, które następnie delikatnie przygniatamy dłonią. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut.

Smacznego :)