Owsiane ciasteczka z dynią
Składniki:
Płatki owsiane – 100g
Puree z dyni – 300g
Migdały – 150g
Siemię lniane – 50g
Miód – 50g
Suszona żurawina – 40g
Skórka z pomarańczy – 60g
Jajko – 1 sztuka
Mąka – 150g
Cynamon – 1 łyżeczka
Wykonanie:
Przygotowanie ciasteczek należy
rozpocząć od wcześniejszego przygotowania puree z dyni. W tym calu należy dynię
obrać, pokroić w kostkę i piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Po tym
czasie dynię należy zmiksować na puree i ostudzić.
W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie
składniki i formujemy okrągłe kulki, które następnie delikatnie przygniatamy
dłonią. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz