Kolendrowy hummus z masłem orzechowym, a do niego warzywne snacki błonnikowe +Sonko
Składniki:
50 g ciecierzycy
Kolendra świeża – ½ pęczka
Masło orzechowe – 1 łyżka
Czosnek – 1 ząbek
Sok z ½ cytryny
2-3 łyżki oliwy z oliwek
Sól
Wykonanie:
Ciecierzycę zalać wodą i
moczyć przez 8-10h. Następnie ugotować do miękkości.
W blenderze zmiksować 1
ząbek czosnku, ugotowaną ciecierzycę, kolendrę i masło orzechowe.
W trakcie miksowania dodać sok z cytryny i oliwę z oliwek. Hummus doprawić do smaku solą
i ulubionymi przyprawami.
W trakcie miksowania dodać sok z cytryny i oliwę z oliwek. Hummus doprawić do smaku solą
i ulubionymi przyprawami.
Ja podałam hummus z
warzywnymi snackami błonnikowymi +Sonko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz