Piwne wrapy naleśnikowe z
serkiem philadelphia, łososiem, roszponką i ogórkiem
Składniki – naleśniki - 4
sztuki:
Piwo Paulaner lub inne
pszeniczne – 1 szklanka
Mąka pszenna – 4 łyżki
Sól – 1 łyżeczka
Oliwa – 1 łyżka
Jajko – 1 sztuka
Pozostałe składniki:
Serek naturalny
philadelphia
Łosoś wędzony – 4 plastry
Sałata roszponka – 1 szklanka
Ogórek – 100g
Sól
Wykonanie:
W naczyniu mieszamy piwo z
mąką, solą, jajkiem i oliwą, tak aby powstała jednolita masa bez grudek.
Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu.
Przestudzone naleśniki
smarujemy serkiem philadelphia, układamy na nim plastry łososia, sałatę i 4-5
plasterków ogórka. Całość delikatnie solimy i zawijamy w rulon.
Podajemy na ciepło lub
zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz