poniedziałek, 16 marca 2015

Piwne naleśniki

Piwne wrapy naleśnikowe z serkiem philadelphia, łososiem, roszponką i ogórkiem

 


Składniki – naleśniki - 4 sztuki:

Piwo Paulaner lub inne pszeniczne – 1 szklanka
Mąka pszenna – 4 łyżki
Sól – 1 łyżeczka
Oliwa – 1 łyżka
Jajko – 1 sztuka

Pozostałe składniki:

Serek naturalny philadelphia
Łosoś wędzony – 4 plastry
Sałata roszponka – 1 szklanka
Ogórek – 100g
Sól

Wykonanie:

W naczyniu mieszamy piwo z mąką, solą, jajkiem i oliwą, tak aby powstała jednolita masa bez grudek. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu.
Przestudzone naleśniki smarujemy serkiem philadelphia, układamy na nim plastry łososia, sałatę i 4-5 plasterków ogórka. Całość delikatnie solimy i zawijamy w rulon.
Podajemy na ciepło lub zimno.