Granola z masłem orzechowym
Składniki:
Płatki owsiane – 500g
Orzechy włoskie – 100g
Orzechy laskowe – 100g
Migdały – 100g
Pestki dyni – 100g
Rodzynki – 100g
Cynamon
Miód – 3 łyżki
Wykonanie:
W dużej misce wymieszać płatki owsiane z posiekanymi
orzechami, migdałami, pestkami dyni
i rodzynkami. Dodać cynamon, miód i masło orzechowe. Całość dokładnie wymieszać, wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 150 stopni przez około 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
i rodzynkami. Dodać cynamon, miód i masło orzechowe. Całość dokładnie wymieszać, wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 150 stopni przez około 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz