Małże a’la Teo
Składniki
na 4 porcje:
1 kg oczyszczonych małży
1 duży pomidor
2 świeże papryki
1 Pepperoni Macedońskie
1 łyżka musztardy
150 g sera koziego
1 łyżeczka soli
¼ pęczka koperku posiekanego
100 ml
oliwy
100 ml wody
1 posiekany ząbek czosnku
2 łyżki oliwek zielonych w plastrach
Wykonanie:
Płuczemy i odsączamy małże. Warzywa
kroimy na małe kawałki. W naczyniu podsmażamy czosnek, paprykę i pomidora,
a następnie dodajemy małże i gotujemy 3 minuty. Dodajemy wodę, musztardę, oliwki i sól.
Gotujemy pod przykryciem ok. 10min, na końcu dodajemy pokruszony kozi ser
i koperek.
i koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz