Składniki – 1 porcja:
Łosoś filet – 150g
Bułka ciabatta – 1 sztuka
Szpinak baby – 2 szklanki
Suszone pomidory – 3 sztuki
Ser parmezan – 2-3 plastry
Pesto bazyliowe – 2 łyżeczki
Czosnek, oliwa, sól, pieprz
Składniki - frytki:
Ziemniaki - 3 sztuki
Czarnuszka - 2 łyżeczki
Oliwa - 1 łyżka
Wykonanie:
Szpinak umyć, osuszyć i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Do
szpinaku dodać posiekany 1 ząbek czosnku, posiekane suszone pomidory i doprawić
solą i pieprzem. Podsmażyć przez 3-4 minuty.
W tym czasie doprawić łososia i piec go przez 15 minut w 180
stopniach z włączoną funkcją termoobiegu.
Bułkę wstawić do piekarnika na ostatnie 3 minuty przed
wyjęciem łososia, tak aby była ciepła,
a następnie przekroić ją na pół.
a następnie przekroić ją na pół.
Na dolną część bułki ułożyć ciepły szpinak, łososia, plastry
parmezanu i posmarować pesto.
Wykonanie - frytki:
Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w paski. Doprawić solą i wymieszać z oliwą z oliwek i czarnuszką. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz