Makaron z Pesto rosso, rukolą i pomidorkami koktajlowymi
Składniki do przygotowania pesto:
Suszone pomidory – 1 słoiczek
Czosnek – 1 ząbek
Migdały (płatki lub całe obrane) – 1/3 szklanki
Ser
pecorino – 1 łyżka
Ser
parmezan – 1 łyżka
Oliwa z oliwek lub olej z suszonych pomidorów – ½ szklanki
Wykonanie:
Na suchej patelni prażymy migdały.
W blenderze lub moździerzu umieszczamy czosnek, suszone
pomidory, migdały i miksujemy na gładką masę.
Następnie dodajemy starty ser i oliwę z oliwek, tak aby
uzyskać pożądaną konsystencję pesto.
Gotowe pesto przekładamy do słoiczka i przechowujemy w
lodówce.
Podajemy z ugotowanym makaronem, rukolą i pomidorami
koktajlowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz