Tiramisu z mixem orzechowym
crunchy
Składniki:
Żółtka – 6 sztuk
Serek mascarpone – 500g
Cukier puder – 4 łyżki
Likier np. kawowy – 2-3 łyżki
Zaparzona kawa – ½ filiżanki
Podłużne biszkopty – ilość zależy
od wielkości użytego naczynia
Mix orzechowy crunchy Primavika –
3 łyżki
Kakao – 2 łyżeczki
+ maliny do dekoracji
Wykonanie:
Żółtka trzeć z cukrem na puszystą
masę. Następnie stopniowo i powoli dodawać serek mascarpone. Bardzo ważne jest,
aby powoli, ręcznie (NIE MIKSEREM) rozcierać serem z żółtkami. Pod koniec,
kiedy masa będzie miała jednolitą konsystencję dodać alkohol i mix orzechowy
crunchy Primavika
W dowolnym naczyniu układać
warstwowo: krem- namoczone w ostudzonej kawie biszkopty – krem. Całość posypać
kakao.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz