Pomidory faszerowane chlebem z kozim serem
Składniki – 4 sztuki:
Pomidory – 4 sztuki
Chleb np. bagietka – 100g
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
Ser kozi – 4 plastry
Oliwa z oliwek
Dodatkowo:
Ryż – 100g
Zioła prowansalskie – ½ łyżeczki
Woda
Wykonanie:
Pomidory myjemy, odcinamy główki i wydrążamy gniazda
nasienne. Bagietkę kruszymy lub drobno siekamy i mieszamy z ziołami
prowansalskimi i oliwą z oliwek. Przygotowanym pieczywem faszerujemy pomidory i
na wierzch układamy plaster koziego sera.
Pomidory układamy w naczyniu żaroodpornym na wysypanym i
ugotowanym ryżu z dodatkiem ziół prowansalskich. Całość polewamy oliwą z oliwek
i zapiekamy przez 30 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz