Kanapka z Pieczywa Żytniego Lidl Polska z pastą z awokado,
burakiem i łososiem
Składniki:
Pieczywo żytnie – 1 sztuka
Awokado – 1 sztuka
Suszone pomidory – 3 sztuki
Feta – 20g
Pestki słonecznika – 1 łyżeczka
Sok z cytryny – 1 łyżeczka
Burak – kilka plasterków
Ser brie – 4 plasterki
Łosoś wędzony
Sałata np. rukola - garść
Koperek
Sól, pieprz
Wykonanie:
Zanim przygotujemy kanapkę, należy upiec buraka – w skórce,
zawiniętego w folię aluminiową przez 45 minut w 180 stopniach.
Następnie należy przygotować pastę z awokado. Miękkie,
dojrzałe awokado obrać ze skóry i rozgnieść przy pomocy widelca. Powstałą masę
wymieszać z prażonymi pestkami słonecznika, posiekanymi suszonymi pomidorami i
fetą. Dodać sok z cytryny i doprawić do
smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz