Ciasteczka owsiane z chia, goji i pyłkiem pszczelim
Składniki:
Płatki owsiane – 150g
Orzechy włoskie - 100g
Nasiona chia – 50g
Jagody goji - 50g
Rodzynki – 50g
Pyłek pszczeli - 3 łyżki
Miód – 30g
Cynamon – 2 łyżeczki
Jajka – 1 sztuka
Jogurt naturalny – 150g
Mąka – 30 g
Piekarnik nagrzewamy do 180
stopni. Orzechy włoskie siekamy i mieszamy z
płatkami owsianymi, chia, goji, pyłkiem pszczelim i rodzynkami. Do składników dodajemy cynamon,
miód, mąkę, jajka i jogurt. Składniki dokładnie mieszamy
łyżką i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formując odpowiednie
kształty np. kółka.
Ciasteczka pieczemy 25 minut.
UWAGA!!! Po wyjęciu z piekarnika
ciastka mogą wydawać się „niedopieczone”. Kiedy wystygną twardnieją i są
idealne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz