Trufle piernikowe z powidłami śliwkowymi
Składniki:
Piernik świąteczny – to co zostało ;)
Powidła śliwkowe – 3-4 łyżki (w zależności od ilości
piernika)
Orzechy włoskie zmielone – ½ szklanki
Orzechy włoskie posiekane – 4 łyżki
Skórka pomarańczowa – 2 łyżki
Gorzka czekolada – ½ tabliczki
Wykonanie:
Pozostałości piernika miksujemy lub drobno kruszymy.
Dodajemy do niego posiekane orzechy
włoskie, skórkę pomarańczową i powidła śliwkowe. Czekoladę rozpuszczamy w
kąpieli wodnej
i dodajemy do piernika. Całość mieszamy i formujemy kuleczki, które obtaczamy w zmielonych orzechach. Schładzamy w lodówce.
i dodajemy do piernika. Całość mieszamy i formujemy kuleczki, które obtaczamy w zmielonych orzechach. Schładzamy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz