Jajka faszerowane po włosku
Składniki:
Jajka – 6 sztuk
Szynka parmeńska – 3 plastry
Suszone pomidory – 6-7 sztuk
Ser Pecorino Romano - 4 łyżki startego
Suszona bazylia, sól, pieprz
Dodatkowo do przyozdobienia: kapary, płatki sera Pecorino i
szynka parmeńska
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, a następnie
obieramy i przekrajamy na pół. Z jajek wyciągamy żółtka, które rozgniatamy
widelcem z 2 łyżkami oleju z suszonych pomidorów. Do żółtek dodajemy drobno
posiekane suszone pomidory, pokrojoną w kostkę szynkę parmeńską i starty ser.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i suszoną bazylią.
Jajka faszerujemy pastą i ozdabiamy kaparami, serem i
szynką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz