niedziela, 20 marca 2016

Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem

Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem



Składniki:

Jajka – 6 sztuk
Tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka
Zielony groszek konserwowy – 1 puszka
Seler konserwowy – 1 opakowanie
Koperek – 2 pęczki
Jogurt naturalny (ewentualnie majonez) – 3-4 łyżki
Musztarda – 1 łyżka
Sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do jajek dodajemy odsączony groszek, seler i tuńczyka. Całość mieszamy ze sobą, dodajemy drobno posiekany koperek. Dodajemy jogurt naturalny (jeśli ktoś woli, jogurt można zastąpić majonezem), musztardę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.