Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i
zielonym groszkiem
Składniki:
Jajka – 6 sztuk
Tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka
Zielony groszek konserwowy – 1 puszka
Seler konserwowy – 1 opakowanie
Koperek – 2 pęczki
Jogurt naturalny (ewentualnie majonez) – 3-4 łyżki
Musztarda – 1 łyżka
Sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do
jajek dodajemy odsączony groszek, seler i tuńczyka. Całość mieszamy ze sobą,
dodajemy drobno posiekany koperek. Dodajemy jogurt naturalny (jeśli ktoś woli,
jogurt można zastąpić majonezem), musztardę i doprawiamy do smaku solą i
pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz