Papryka faszerowana kaszą jęczmienną i quinoa
Składniki – 4 porcje:
Papryka – 2 sztuki
Suszone pomidory – 5-6 sztuk
Kapary – 2 łyżki
Pomidory – 2 sztuki
Ser cheddar – ½ szklanki startego
Oregano suszone – 2 łyżeczki
Papryczka chili – 1 sztuka
Czosnek – 2 ząbki
Oliwa z oliwek – 1 łyżka
Sól
Wykonanie:
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, a następnie
wymieszać z pokrojonymi w drobną kostkę pomidorami, suszonymi pomidorami i
kaparami.
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej drobno posiekany
czosnek i chili. Dodać do nich kaszę z warzywami i całość smażyć przez 3-4
minuty. Farsz doprawić do smaku solą i suszonym oregano, a następnie wymieszać
z potartym cheddarem.
Papryki umyć i przekroić na pół. Wydrążyć z nich
gniazda nasienne i nafaszerować kaszą. Gotowe papryki piec przez 45-50 minut w
180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz