Tatar z buraków z granatem i kozim serem
Składniki – 2 porcje:
Burak – 1 sztuka
Granat – ½ sztuki
Ser kozi – 100g
Oliwa z oliwek – 2-3 łyżki
Sok z ½ limonki
Syrop klonowy – 1 łyżka
Natka pietruszki – ½ pęczka
Sól
Wykonanie:
Buraka umyć, zawinąć w folię i piec przez 45-50 minut w 180
stopniach. Następnie obrać go ze skóry i pokroić w drobną, równą kostkę.
Pokrojonego buraka wymieszać z sokiem z limonki, posiekaną natką pietruszki,
syropem klonowym i oliwą. Doprawić do smaku solą (nie za dużo, bo ser kozi jest
dość słony!) i przełożyć do ringów.
Następnie ser kozi pokroić w kostkę i wymieszać z
granatem. Udekorować nimi tatara z buraków i całość skropić oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz