wtorek, 17 maja 2016

Naleśniki z serem i musem truskawkowym



Naleśniki z serem i musem truskawkowym




Składniki – naleśniki:

Mąka pszenna – 1 szklanka
Mleko – ½ szklanki
Woda gazowana – ½ szklanki
Jajko – 1 sztuka

Składniki – ser:
Ser twarogowy półtłusty – 250g
Miód – 2 łyżki
Cynamon – szczypta (opcjonalnie)

Mus truskawkowy:
Truskawki – w dowolnych ilościach ;)

Wykonanie – naleśniki:

Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać z mlekiem i wodą gazowaną. Następnie dodać do ciasta jajko i całość dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni.
Usmażone naleśniki posmarować serem wymieszanym z miodem i polać zmiksowanymi truskawkami.