Naleśniki z serem i musem truskawkowym
Składniki – naleśniki:
Mąka pszenna – 1 szklanka
Mleko – ½ szklanki
Woda gazowana – ½ szklanki
Jajko – 1 sztuka
Składniki – ser:
Ser twarogowy półtłusty – 250g
Miód – 2 łyżki
Cynamon – szczypta (opcjonalnie)
Mus truskawkowy:
Truskawki – w dowolnych ilościach ;)
Wykonanie – naleśniki:
Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać z mlekiem i wodą
gazowaną. Następnie dodać do ciasta jajko i całość dokładnie wymieszać. Ciasto
powinno mieć konsystencję śmietany.
Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni.
Usmażone naleśniki posmarować serem wymieszanym z miodem i
polać zmiksowanymi truskawkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz