Pieczarki faszerowane szpinakiem
Składniki – 10 sztuk:
Pieczarki portobello lub zwykłe duże pieczarki – 10 sztuk
Szpinak świeży w liściach – 250g
Ser gorgonzola – 200g
Suszone pomidory – 20 sztuk
Czosnek – 3 ząbki
Sól, pieprz
Oliwa z oliwek do smażenia szpinaku
Wykonanie:
Szpinak myjemy, osuszamy a następnie podsmażamy na oliwie z
oliwek. Gdy szpinak „zwiędnie” dodajemy do niego 10 drobno posiekanych (można
także zmiksować) suszonych pomidorów, drobno posiekany czosnek i ser
gorgonzola. Całość smażymy, aż odparuje woda, a następnie doprawiamy do smaku
solą i pieprzem.
Pieczarki obieramy lub myjemy, usuwamy z nich nóżki i
faszerujemy szpinakiem. Następnie układamy na każdej pieczarce po 1 suszonym
pomidorze i zawijamy w folię aluminiową. Grillujemy aż pieczarki będą miękkie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz