Niedawno miałam wielką przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez zwycięzcę trzeciej edycji TOP CHEF - Marcina Przybysza. Tematem warsztatów były szparagi, a w menu znalazły się:
Sałatka z zielonych szparagów z jajkiem sous vide i rabarbarem
Chłodnik z białych szparagów z lippią trójlistną i wędzonym pstrągiem
Dorada ze szparagami, młodym groszkiem i cebulką dymką w maślanej emulsji
Lody szparagowe z orzechem włoskim i słoniną (tak dokładnie - słoniną :) ).
Wszystkie dania były wyjątkowe i zaskakujące w smaku. Wykorzystywaliśmy wiele technik, o których dowiedziałam się po raz pierwszy.
Zdecydowanie warsztaty zaliczam do udanych i bardzo inspirujących.
Czekam na kolejne warsztaty z Marcinem, bo jego pasja do gotowania i wiedza zachęcają do gotowania (następny dzień spędziłam w kuchni gotując).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz