Sałatka z serem halloumi, kalmarami i granatem
Składniki:
Sałata rzymska – 2 główki
Papryka czerwona – 2 sztuki
Pomidor – 2 sztuki
Granat – ½ sztuki
Ser halloumi – 200g
Kalmary baby – 10 sztuk
Sezam czarny i biały
Składniki – sos:
Miód – 1 łyżka
Sok z ½ cytryny
Oliwa z oliwek – 1 łyżka
Wykonanie – sałatka:
Paprykę umyć, pokroić w kostkę i piec przez 30 minut w 180
stopniach. Ser halloumi pokroić w plastry i ugrillować. Kalmary oczyścić,
pokroić i grillować przez 1 minutę.
W naczyniu układać warstwami liście sałaty, plastry
pomidora, pieczoną paprykę, ser i kalmary. Całość posypać granatem i sezamem.
Polać sosem przygotowanym z miodu, soku z cytryny i oliwy.
Sałatkę podawać z grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz