niedziela, 31 lipca 2016

Sałatka z kaszy pęczak i wędzonej makreli



Sałatka z kaszy pęczak i wędzonej makreli


Składniki:

Kasza pęczak – 100g
Makrela wędzona – 1 tuszka
Groszek zielony – 1 szklanka
Papryka czerwona – 1 sztuka
Pomidory koktajlowe – 10 sztuk
Koperek – 1 pęczek
Sól, pieprz, oliwa z oliwek
Czosnek – 2 ząbki

Wykonanie:

Kaszę ugotować w osolonej wodzie, a gdy wystygnie dodać do niej oczyszczoną z ości i skóry makrelę. Całość wymieszać z zielonym groszkiem, pokrojoną w kostkę papryką i pomidorami. Do składników dodać dużą ilość posiekanego koperku, czosnek, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Wymieszać i doprawić do smaku.