środa, 31 sierpnia 2016

Hiszpania - kulinarny raj

Tegoroczne wakacje były jednocześnie podróżą poślubną :) Dlatego korzystaliśmy z nich w 100%! Dzięki temu, że wybraliśmy się do Hiszpanii, a konkretnie do Andaluzji mieliśmy okazję spróbować wszystkiego co najlepsze w tamtym regionie. Codziennie jedliśmy paelle - w różnych wersjach: mixta, di marisco, riso nero. Oprócz jedzenia, miałam też okazję uczestniczyć w kursie przygotowywania paelli, więc teraz będę mogła powtarzać ją w domu! 
Obowiązkowo i z wielką przyjemnością jedliśmy też różne tapas, moją ulubiona jamon iberico, sery
i ogromne ilości owoców morza. A to wszystko popijałam słodziutką Sangrią ;)

Oprócz samej Hiszpanii odwiedziliśmy też Maroko, którego kuchnię uwielbiam. Zajadaliśmy się tadżinem, oliwkami i wyśmienitym marokańskim chlebkiem.

A o to kilka zdjęć pyszności, które mieliśmy okazję spróbować. 

Paella de marisco

Pieczone sardynki




Jamon iberico



Tapas 













Lepszej nigdy nie jadłam!





Ośmiornica po galicyjsku


Wizyta w medinie i pyszne marokańskie jedzenie