Sałatka z komosą ryżową, selerem naciowym i fetą
Składniki:
Komosa ryżowa – 200g
Seler naciowy – 6 łodyg
Orzechy włoskie - 1
szklanka
Rzodkiewka – 5 sztuk
Czarnuszka – 1 łyżka
Feta – 200g
Sól, pieprz
Składniki – sos:
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Miód – 1 łyżka
Masło migdałowe – 2 łyżki
Sok z 1 cytryny
Wykonanie:
Komosę ugotować w osolonej wodzie a następnie ostudzić. Gdy
będzie już zimna dodać do niej drobno posiekane orzechy, rzodkiewkę i seler
pokrojone w plastry. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i
czarnuszką.
Sałatkę przełożyć do naczynia, a na wierzchu ułożyć fetę
pokrojoną w plastry.
Sałatkę polać sosem przygotowanym z wymieszanej oliwy z
oliwek, miodu, masła migdałowego i soku z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz