środa, 25 stycznia 2017

Pieczarki portobello faszerowane pszenicą farro i oliwkami



Pieczarki portobello faszerowane pszenicą farro i oliwkami


Składniki – 4 sztuki:

Pieczarki portobello – 4 sztuki
Pszenica farro – 80 g
Oliwki zielone – 50g
Kapary – 2 łyżki
Suszone pomidory – 6 sztuk
Czosnek – 1 ząbek
Parmezan – 2 łyżki startego + do posypania
Sól, pieprz, oregano, płatki chili

Wykonanie:

Pszenicę farro ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie wymieszać z pokrojonymi oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami. Dodać czosnek, przyprawy i starty parmezan. Doprawić do smaku.
Pieczarki obrać i delikatnie nafaszerować pszenicą z dodatkami. Posypać parmezanem i piec przez 45 minut w 180 stopniach.