niedziela, 26 marca 2017

Jajka faszerowane kaparami i orzechami piniowymi



Jajka faszerowane kaparami i orzechami piniowymi


Składniki:

Jajka – 5 sztuk
Kapary – 3 łyżki
Czarne oliwki – 10 sztuk
Orzechy piniowe – 2 łyżki
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Masło migdałowe – 1 łyżka
Natka pietruszki – 2 łyżki posiekanej

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, a następnie delikatnie obrać skorupki i przekroić na pół. Wydrążyć żółtka i utrzeć je z drobno posiekanymi kaparami. Do żółtek i kaparów dodać pokrojone oliwki, drobno posiekaną natkę pietruszki i uprażone orzechy pini. Wszystko wymieszać z oliwą z oliwek i masłem migdałowym. Jajka nafaszerować przygotowaną masą i udekorować oliwkami i natką pietruszki.