Jajka faszerowane kaparami i orzechami piniowymi
Składniki:
Jajka – 5 sztuk
Kapary – 3 łyżki
Czarne oliwki – 10 sztuk
Orzechy piniowe – 2 łyżki
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Masło migdałowe – 1 łyżka
Natka pietruszki – 2 łyżki posiekanej
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, a następnie delikatnie obrać
skorupki i przekroić na pół. Wydrążyć żółtka i utrzeć je z drobno posiekanymi kaparami.
Do żółtek i kaparów dodać pokrojone oliwki, drobno posiekaną natkę pietruszki i
uprażone orzechy pini. Wszystko wymieszać z oliwą z oliwek i masłem migdałowym. Jajka nafaszerować przygotowaną masą i udekorować oliwkami i natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz